A Fair Trade Kft. egy három fős tulajdonosi hátterű magánvállkozás.

Vállalkozásunk 12 éve termeltett és dolgoz fel ellenőrzött körülmények között termelt szántóföldi és fűszernövényeket. Integráló tevékenységünk során 12 partnerrel állunk kapcsolatban, akik közel 2000 hektáron gazdálkodnak.

A bio termelés ellenőrzését Magyarországon, így cégünk termékeit is, az Európai Unióban regisztrált Biokontroll Kht végzi. Az általa adott engedélyek és certifikátok így tehát egész Európa területén elfogadottak és elismertek.

Termékeinket számos országba exportáljuk. A legnagyobb piacaink: Németország, Hollandia, Ausztria, Svájc, Belgium, de termékeink számos más országba is eljutottak.

 

Meghatározott vetésforgó szerint az elmúlt években a következő növényféleségeket termeltük:

 

*    Étkezési búza

*    Árpa

*    Olajnapraforgó

*    Szójabab

*    Pattogatnivaló kukorica (popcorn)

*    Köles

*    Máriatövismag

*    Lenmag

*    Koriander

*    Fűszerkömény

*    Mák

*    Olajtökmag (önálló, államilag bejegyzett saját fajtával rendelkezünk - mely fajta szabadalom alatt áll)

*    Mustármag

*    Amarantuszmag

 

A fenti növények termesztésén kívül éghajlati és talajadottságainak megfelelően, igény esetén számos más növény termesztésére is vállalkozunk. Termékeinket a nemzetközi előírásoknak megfelelő minőségben (beltartalmi előírások, engedélyezett szermaradványok, stb.) juttatjuk piacra. Partnereink igénye szerint ezeket a paramétereket a Biokontroll certifikációja mellett az S.G.S. vagy más nemzetközi piacon elfogadott ellenőr szervezet vizsgálataival is deklaráljuk.

 

A minőségjavítás érdekében legjelentősebb növényünk, a héjnélküli olajtökmag, feldolgozására saját feldolgozó üzemet létesítettünk. A technológia egyedi, számos egyéni tervezésű és kivitelezésű géppel. Tecnológiáinkat, gépeinket folyamatosan korszerűsítjük, hogy folyamatosan meg tudjunk felelni a legmagasabb minőségi követelményeknek is. Feldolgozó üzemünk így egyike a legjobbaknak Magyarországon.

 

A feldolgozó üzemen kívül saját raktárkapacitást is létesítettünk, hogy az exportra kerülő áruféleségeket a vevők igénye szerinti minőségben határidőre tudjuk szállítani. Raktárunk természetesen maradéktalanul megfelel a bio minőség biztosításának, melyben az árumozgatás konténeres megoldásal, az emberi kéz érintése nélkül történik.

 

Szívesen várjuk minden érdeklődő jelentkezését pillanatnyi szabad árukapacitásunk erejéig, valamint mindazon új érdklődőket is, akik üzleti kapcsolatba kívánnak velünk lépni és előre szeretnék lekötni és megtermeltetni következő évi árualapjukat.

Igény esetén külön tájékoztatással is állunk régi és leendő partnereink személyes rendelkezésére.